Conceptos Sobre Micro Empresa

dilluns, 30 de març del 2015

ACTIVITAT INTERACTIVA (EDUCAPLAY) - CONCEPTES EN MICROECONOMIA

Relacioneu els diferents conceptes amb el camp que corresponent en el camp de la microeconomia en l'activitat que teniu just damunt aquest paràgraf. Veureu com en sortiu experts en nomenclatura microeconòmica.


CÀLCULS BÀSICS PER SOBREVIURE A BATXILLERAT

Un dels entrebancs més importants que presenten els alumnes de 1r de Batxillerat recau en les operacions bàsiques matemàtiques aplicades a diferents càlculs. En Economia, s'utilitzen operacions trivials que representen un pas molt complicat de passar per a la majoria d'alumnes. Cal dir, no obstant, que la dificultat principal recau en mancances de base i en dubtes que mai s'han resolt. Us en faig un recull que aniré ampliant en els següents dies. Espero que us faci profit.

1.) Simplificar factors en una fracció.

a.) (3x+1)/3x : No podem simplificar 3x ja que està sumant.

b.) 3x·(x+1)/3x = x+1 : Podem simplificar 3x ja que està multiplicant.

Cal tenir compte al hora de simplificar factors ja que només es podran eliminar aquells que estiguin multiplicant en el numerador i el denominador al mateix temps.

a.) (x+1)·ln(sin x) = (x+1)^3 +2 : No podem simplificar (x+1) ja que no es troba                                                                                         multiplicant a la dreta de l'equació.

b.) (x+1)·ln(sin x) = (x+1)^3

     ln(sin x) = (x+1)^2 : Podem simplficar (x+1) ja que es troba multiplicant en ambdós                                                              termes.

2.) Resolució d'equacions amb la x com a exponent.

         a^x =b ; ln a^x = ln b; x·ln a = ln b; x = ln b/ln a 

a.) 2^x =16 :   Aplicarem una de les propietats dels logaritmes per tal de 'baixar' la x i                                                 poder-la aïllar.

i)   ln2^x = ln16
ii)  x·ln 2 = ln16
iii) x = ln16/ ln2 = 4

'La clau del càlcul es saber-ne les regles del joc'

ACTUALITAT ECONÒMICA

Soleu seguir l'evolució del preu de la benzina?. Sou dels qui registre dia a dia com fluctuen les xifres dels diferents combustibles?. Preneu atenció a les dades que es publiquen de l'atur o l'IPC?. Si sou d'aquests, el que esteu interpretant són indicadors econòmics. Xifres que serveixen als economistes per tal de donar diagnòstics de la realitat a nivell 'econòmic' i amb nombroses implicacions socials.

Us deixo un seguit de recursos per tal d'entendre millor com funciona el món econòmic. 

1. ACTIVITATS EDUCATIVES RELACIONADES AMB L'ECONOMIA.

2. INDICADORS ECONÒMICS (Power Point)

3. EXEMPLES INDICADORS ECONÒMICS (Vídeo)

Us adjunto els resultats del treball fet amb diferents grups en l'estudi dels indicadors econòmics i estadístiques de càlcul bàsic (Slideshare-clica aquí).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada